18/10/2021

Visita Grupo Yaiza

Notice: Undefined offset: 0 in /home/activida/public_html/wp-content/themes/multinews/framework/inc/breadcrumbs-plus/breadcrumbs-plus.php on line 141

L’Albufera incorpora la primera barca elèctrica municipal per a la vigilància i gestió del llac

Archivo - Arxiu - Primera barca elèctrica en l'Albufera
Publicidad inicio noticia

«Si volem mantindre la tradició de la pesca o els passejos per l’Albufera hem d’innovar i començar a treballar en una flota de barques elèctriques, que siguen sostenibles i que ajuden a preservar els valors mediambientals del parc natural», ha indicat el primer edil.

Joan Ribó ha recordat que, fins al moment, en la flota municipal hi havia quatre barques més motoritzades i un vaixell amb perxa i ha assegurat que amb aquesta nova embarcació, que com totes porta nom de vent però amb una «i» davant com a símbol de la «innovació i la modernitat», l’Ajuntament agafa el relleu de la iniciativa privada que ja té cinc barques propulsadas per motor elèctric a L’Albufera, segons ha informat el consistori en un comunicat.

L’alcalde ha explicat que ja estan en marxa iniciatives per part de la Comunitat de Pescadors del Palmar (al costat de la Càtedra de Transició Energètica Urbana i l’Institut d’Enginyeria Energètica de la Universitat Politècnica de València (UPV), que està al càrrec d’aquesta estratègia) i també de l’IVACE.

Ribó ha destacat que els beneficis que té aquesta barca per a l’entorn «són evidents»: «Suposa menys soroll i menys contaminació per a les aigües i l’atmosfera». «Segons els investigadors de la UPV la transició cap a barques amb motor elèctric en l’atmosfera suposaria un descens de quasi dos tones de CO2 l’any per embarcació», ha continuat al primer edil, qui també ha assegurat que desapareixerien els vesses de residus a les aigües procedents de les barques.

«El parc natural de l’Albufera és una joia que mereix tots el nostre esforç i s’està treballant molt bé, i la prova són notícies com les quals hem pogut llegir aquest cap de setmana que deia que la flora subaqüàtica del parc ha augmentat a causa del bon estat de les aigües», ha manifestat l’alcalde, qui ha destacat que «totes les notícies sobre les inversions en L’Albufera són molt importants, perquè, després de l’abandó al que va estar sotmesa durant els anys de l’anterior govern local, necessitem destinar recursos i esforços a la seua recuperació i a la conservació de la seua biodiversitat».

Per la seua banda, Campillo ha detallat que s’ha electrificat una de les cinc barques del servei municipal de Devesa-Albufera, dedicada a tasques de conservació i vigilància del Parc Natural de l’Albufera, el llac de l’Albufera i els seus canals.

Segons Campillo, aquest projecte suposa «avançar en la sostenibilitat en el transport en el llac de l’Albufera», així com «ajudar a mitigar i lluitar contra el canvi climàtic i la contaminació acústica que es produeix en el motor de combustió respecte del motor elèctric».

Publicidad fin noticia

Artículos Relacionados

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Publicidad despues de comentarios

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/activida/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107